Förvaltning

Vårt uppdrag innebär att vi ska vara en partner inom försvaret och bidra till ökad försvarsförmåga. Fortifikationsverket är också en långsiktig ägare och utvecklar värdet på de fastigheter som förvaltas.

Fortifikationsverket har ett varierat fastighetsbestånd och tar hand om allt från kontorslokaler, verkstäder och enkla kallförråd till flygfält, berganläggningar, stora skjutfält och teknikintensiva byggnader. Vi ansvarar också för olika nyttjanderätter och arrenden för till exempel jordbruk, jakt och fiske.

 

I syfte att skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar och effektiv fastighetsförvaltning har en ny energistrategi beslutats och nya roller med fokus på energi införts. Ett grundligt arbete med att ta fram en ny driftstrategi har genomförts och en modell för tidiga skeden har vidareutvecklats. Vi arbetar kontinuerligt med statusredovisningar, egenkontroller och utökad digitalisering.

 

En viktig del av vår förvaltningsverksamhet är löpande drift och underhåll av mark, byggnader och försvarsanläggningar. Vi förvaltar också ett stort antal byggnader som är klassade som statliga byggnadsminnen.

 

Fortifikationsverket

Telefon: 010-44 44 000

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Jag förstår