Gå till innehåll

Förändringar på Revingehed övningsfält

Revingehed övningsfält

Fortifikationsverket äger och förvaltar Revingehed övningsfält. I och med utgången av augusti 2024 avslutas en lång era med ranchdrift på Revingehed.

Det försämrade säkerhetspolitiska läget gör att Försvarsmakten behöver öva oftare och på andra sätt än tidigare och området är i första hand ett militärt övningsfält. Det är till exempel av största vikt att stora övningar kan genomföras på Revingehed. Med de förutsättningarna som bakgrund har nuvarande arrendator valt att inte vara kvar. Det blev klart redan våren 2023 och i augusti 2024 lämnar arrendatorn med sina kor Revingehed.

Flexibla lösningar

Fortifikationsverket och Försvarsmakten planerar nu i samråd med Länsstyrelsen för hur fältet ska skötas och räknar med att bli klara med det under hösten 2024. Fortifikationsverket ansvarar även i fortsättningen för skötseln och sannolikt blir det någon form av bete och markvård på fältet även i framtiden. Nu kommer vi att successivt att montera ned de staket som finns på fältet då en ny form av bete innebär en flexiblare lösning med flyttbara staket.

Både Fortifikationsverket och Försvarsmakten är angelägna om att bevara områdets unika natur som både den militära verksamheten och jordbruket skapat över åren. Marken mår nu bra av en tids vila innan ny markskötsel kommer på plats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 juli 2024