Gå till innehåll

Kung Carl XVI Gustaf besökte Fortifikationsverket

Kvinna visar kungen vägen.

Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson och Kung Carl XVI Gustaf.

”Det är förtroendeingivande” kommenterade kung Carl XVI Gustaf under ett besök på Fortifikationsverket i Eskilstuna på torsdagen. Hans majestät konungen fick höra om vår långa historia, lära sig mer om försvarets starka tillväxt och hur vi bidrar till att stärka den svenska försvarsförmågan.

Vi känner av vilket stort ansvar som vilar på våra axlar, och vi tar det!” kommenterade Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

Under besöket på Fortifikationsverkets huvudkontor i Eskilstuna fick Kungen en beskrivning av vår historia från 1635 till idag. Vi informerade om våra pågående fastighetsprojekt på Gotland, i Umeå och Halmstad samt vårt arbete med typbyggnader.

Kvinna visar modell

Vanja Karlsson, projektledare berättade om luftvärnshallen i Halmstad som fanns representerad med en miniatyrmodell. Foto: Sofi Alun/Fortifikationsverket

Kungen fick även lära sig mer om vår unika kompetens inom fortifikatoriskt skydd när ett antal skyddsprodukter visades upp. Besöket avslutades i vårt ritningsarkiv.

Personer kollar på en gammal ritning.

Våra medarbetare visade Kung Carl XVI Gustaf ritningar under besöket i vårt ritningsarkiv. Foto: Sofi Alun/Fortifikationsverket

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 oktober 2024